четвер, 14 листопада 2019 р.

Міжнародний конкурс з інформатики та комп'ютерної грамотності "Бобер"

Міжнародний конкурс з інформатики та комп'ютерної грамотності "Бобер" в 5-В класі.
Цікаві завдання, що сприяють розвитку логічного мислення, дуже сподобалися учасникам




пʼятниця, 18 жовтня 2019 р.

Розмова про здоров'я.

В життя дуже складно відмовитися від чогось привабливого. Дуже часто ми погоджуємося, добре розуміючи, які неприємності і наслідки для здоров'я за цим послідують. Іноді такі вчинки відбуваються з-за солідарності з товаришами, бажання не бути білою вороною, але частіше всього тому, що не усвідомлюється цінність власного здоров'я. Зараз я вам кажу про наивреднейших для здоров'я звички.
Деякі діти хочуть здаватися дорослими і пробують курити, пити вино. Зустрічаються і ті, хто пробує наркотики. Це дуже шкідливі затії. Адже звикнути до поганого легко. Набагато важче потім позбутися від небезпечної звички.
Курець спочатку і не помічає, як він отруює свій організм. А адже в тютюні є сильна отрута - нікотин. Він легко проникає в кров, накопичується у внутрішніх органах і поступово руйнує їх. Тільки людина не відразу помічає це. Так, буває, поташнивает після першої цигарки, голова паморочиться. Це організм подає сигнал тривоги. Багато школярі курять не тому, що їм подобається курити, а тому, що хочуть здаватися дорослішими. І через кілька років той, хто палить, починає кашляти, задихатися при бігу або навіть при ходьбі, швидко втомлюватися. І чекають курця хвороби органів дихання: астма, туберкульоз, рак.
Не менш шкідливий і алкоголь. Від нього теж страждають всі внутрішні органи. Отруєння мозку призводить до того, що людина просто - напросто дурнішає, у нього погіршується пам'ять, він важче засвоює нове.
Наркотики часто називають « білою смертю». Чим раніше людина звикає до них, тим швидше вмирає. Хронічні наркомани взагалі живуть мало. Наркотики повністю висмоктують з людини всі сили. Немає ніякої сміливості в тому, щоб спробувати наркотик. А ось якщо чоловік зумів відмовитися, значить, у нього дійсно є сміливість і воля.
-Умійте сказати " НІ " всім шкідливим звичкам.
 Про здоровий спосіб життя учні нашого класу розмовляли з Гончаровою Світланою Миколаївною.

 

середа, 16 жовтня 2019 р.

Бібліотечний урок.

Задумайтесь, яке місце у вашому житті займає хороша книжка. Герої ваших улюблених книжок поруч з вами. Вони дуже різні: розумні, хоробрі, добрі та чесні. Книжкові герої завжди ведуть вас із собою. І так буде весь час: і дорослими станете, а з вами назавжди залишать­ся ваші друзі - герої улюблених книжок. Людство навіть пам’ятники поставило своїм улюбленим героям. \
У США стоять на п’єдесталі два хлопчики - ви їх знаєте. Це Том Сойєр та Гек Фін. У Франції ви можете побачити пам’ятник сміливому Д’Ар- таньяну, герою «Трьох мушкетерів». В Італії на вас чекає довгоносий Піноккіо - старший брат Буратіно. А в Данії, у Копенгагенському порту, дивиться на море ніжна Русалочка, героїня каз­ки Г.К. Андерсена. Герої улюблених книг нади­хають нас у житті, вчать бути добрими, чуйними, справедливими.

 В царство книги нас запросили наші бібліотекарі Ольга Михайлівна та Галина Миколаївна. Цікава пізнавальна розмова про роль книг в житті людини  тривала майже весь урок.

вівторок, 15 жовтня 2019 р.

Посвята в козачата.


14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.
Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно.
Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.
 Всі п'ятикласнки нашої школи   мали змогу доторкнутися до магічного дійства - посвяти в козачата.  Це свято влаштував  вчитель української мови та літератури Чупак Олександр Йосипович. В цей день у школі лунали народні пісні та вірші про козаків.
  Дівчата вітали хлопців солодощами та власноруч зробленою листівкою.


четвер, 3 жовтня 2019 р.

З днем працівників освіти.

В день працівників освіти  учні нашого класу вітали з святом не тільки вчителів - предметників, а й свою найкращу першу вчительку - Тинду Ірину Флоріанівну.
  Гостини  в улюбленої вчительки закінчилися солодощами та позитивними емоціями.



пʼятниця, 6 вересня 2019 р.

День знань.

 Минув перший тиждень навчання в старшій школі наших п'ятачків.  Впевнено сказати можна лише одне -  було дуже цікаво.  Для  дітей було цікаво знайомитися з новими вчителями, а для вчителів - цікаво відкривати для себе нових учнів.  Наше знайомство розпочалося з квесту по школі і маю надію, що подальші шкільні роки будуть не менш динамічними та пізнавальними для наших дітей. 
Дякую усім хто долучився до нашого квесту та зробив цей день таким яскравим.

неділя, 1 вересня 2019 р.

Завдання до квесту "Подорож в країну П'ятландія"

 Любі мої учні 5 - В класу!
 Ви напевно були  здивовані,  побачивши нову назву свого блогу?
 Не хвилюйтеся! Бджілки ніде не поділися, вони просто підросли та стали #Друзями.
 Ви і надалі зможете отримувати новини від класного керівника та цікаві світлини на цьому блозі. 
Якщо ви читаєте це повідомлення - значить ви виконали всі завдання квесту. Залишилося  головне. Всі необхідні атрибути для виконання завдання ви зможете знайти у Наталії Михайлівни (якщо мило посміхнетесь та скажете наш пароль). 

Тож я вітаю вас у  старшій школі, сподіваюся що вам буде тут дуже цікаво! 

P.S.   Список необхідних  предметів дізнаєтеся відсканувавши  код.

   Успіхів Вам!

Ваш класний керівник Тетяна Павлівна. 

Фотозвіт