неділя, 15 листопада 2020 р.

Безпека життя.

   У нашому ліцеї  з 9 по 13 листопда проходив тиждень безпеки життєдіяльності. Учні нашого класу активно долучилися до  проведення заходів. Результатом спільної роботи  є колаж "Безпека нашого житття"



 Творча група дівчаток 6 - В не тільки виготовили колаж, а й зуміли цікаво його презентувати для учнів усього класу. 


вівторок, 10 листопада 2020 р.

Єдиний урок "Безпечна країна"

 Національний проект «Безпечна країна» створений з однією метою - вже сьогодні змінити Україну, зробити її більш комфортною, привабливою і безпечною як для нас, українців, так і для наших гостей. Проект засновано Міжнародним благодійним фондом «Допомоги постраждалим при ДТП». «Безпечна країна» - це ряд напрямків, кожне з яких вимагає негайного втручання і рішучих дій. В першу чергу ми виділяємо:

1. Безпека дорожнього руху, зниження смертності та травматизму на дорогах 2. Екологічне середовище - наше ставлення до довкілля 3. Навички поведінки в екстрених ситуаціях 4. Викорінення булінгу та некоректного ставлення викладачів і вчителів до дітей.

   10.11.2020 у 5-А класі Кам`янському ліцей №1  у межах Тижня безпеки дорожнього руху був проведений Єдиний національний урок «Безпечна країна», метою якого є підвищення безпеки дорожнього руху, попередження травматизму учасників дорожнього руху, активізації роботи щодо профілактики всіх видів дитячого травматизму, збереження життя та здоров’я дітей.
  Учні ознайомилися з правилами безпеки на дорогах та в місцях великого скупчення людей.


День української писемності та мови.


 День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада вже 23 роки поспіль. У цей день зазвичай нагороджують кращих українських літераторів і видавництва, які випускають літературу українською мовою.

Історія створення Дня української писемності

Свято було засновано президентом України Леонідом Кучмою в листопаді 1997 року.

За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця – письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі. Дослідники вважають, що саме з Нестора-літописця починається писемна українська мова.

Зокрема, його перу належать такі відомі роботи: "Повість временних літ", "Житіє святих князів Бориса і Гліба", "Житіє Феодосія Печерського".