середа, 7 грудня 2022 р.

Всесвітній день української хустки.

 Хустина для жінки завжди актуальна, а дівчина в ній мила, приваблива і гарна.

І магію вічності хустка тримає, і , як оберіг, від біди захищає.

Зднем української хустки.

Відроджуємо своє, рідне. Пишаємося, що ми  - українці!











середа, 30 листопада 2022 р.

16 днів проти насильства.

 Щороку з 25 листопада до 10 грудня відбувається Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Основне завдання цієї кампанії привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем: запобігання і протидія домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ, громадських організацій заради захисту прав людини.

Офіційно, цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН 1999 року, але відзначати його почали з 1981 року – як пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

У знак підтримки, люди у всьому світі пов’язують помаранчевою стрічкою свій одяг. Це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне майбутнє.

Період акції охоплює наступні важливі дати:

  • 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
  • 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

«16 днів проти насильства»  –  це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

Учні нашого класу також долучилися до акції. На зустріч з дітьми  завітав  представник ГО "Молодіжне обєднання Нове покоління Кам'янщини", Антон Юрченко, що провів тренінг "Протидія торгівлі людьми". Під час роботи в групах діти обговорили  види групи ризику  та стереотипи сучасного  бачення проблеми торгівлі людьми.







неділя, 27 листопада 2022 р.

Вшанування роковин пам'яті жертв Голодоморів

 Щорічно в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам'ять жертв Голодоморів. 2022 року це буде 26 листопада.

Українським інститутом національної пам'яті було оприлюднено інформаційні матеріали щодо цьогорічних заходів, адже 26 листопада 2022 року будуть 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років. Інформаційна кампанія цьогоріч проходить під гаслом "Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо".

Цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму відбувається під час повномасштабної війни росії проти України. Знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Адже росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам'ять всіх жертв. 

Також о 16:00 за київським часом пройде Загальнонаціональна хвилина мовчання. Учні нашого класу долучилися до акції запаливши вогники пам'яті в своїх домівках.





Напередодні,  21 листопада,  на виховній годині,  разом переглянули відео про тяжкі часи тих років.





"Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо"!

субота, 15 жовтня 2022 р.

14.10.2022 НаУрок - конкурс «Захисники та захисниці України»

  Учитель інформатики Олефіренко Наталія Михайлівна за завданням виховної служби ліцею використала реєстрацію учнів з інформатики на платформі НаУрок і запросила учнів своєї підгрупи взяти участь у Всеукраїнському конкурсі «Захисники та захисниці України», який присвячений Дню захисників і захисниць України 14 жовтня.


Найкращі результати:
90-100% балів і отримали Диплом І ступеня Кулинич В., Горник Д., Кузява А.
80-89% балів і отримали Диплом ІІ ступеня Гевел Л., Коновалов М.
  

 

ПРО КОНКУРС
Новий конкурс, присвячений Дню захисників і захисниць України, — це вдячність мільйонам наших героїв, які захищали та продовжують захищати рідну землю від ворожих атак.
Конкурс буде пізнавальним кожному та кожній, хто цікавиться історією України, й хоче доповнити свої знання про звитягу захисників доби Київської держави та українських козаків, подвиги українців і українок в часи Другої світової війни та ключові події Російсько-української війни.

понеділок, 12 вересня 2022 р.

Тиждень фізичної культури і спорту.

 Перший тиждень в новому навчальному році традиційно є тижнем фізкультури і спорту. Нажаль в цьому році ми не маємо змоги провести його в традиційному форматі, тому зустрічаємось онлайн.


  У спорті бувають різні види і ми маємо в класі спортсменів - шахістів, що входять до складу збірної громади з шахів.

Максим Ратушний 



та Міша Продайвода.




Бажаємо хлопцям не зупинятися на досягнутому.

четвер, 1 вересня 2022 р.

Перший урок 2022 н.р "Ми українці,честь і слава незламним."

  Дорогі восьмикласники! 
1 вересня в Україні традиційно відзначають День знань, але в цьому, 2022 році, уроки в школах і вишах проходитимуть в умовах воєнного стану, і установи будуть працювати при підвищених вимогах з безпеки. Сьогодні ми зустрілися онлайн, але я сподіваюся, що в найближчому майбутньому ми зможемо сісти за парти рідного класу.
Хочеться побажати, щоб цей день не був причиною печалі, а запам'ятався довгоочікуваними добрими зустрічами, новими цікавими знайомствами. Й нехай у школах на перервах звучить дзвінкий сміх, а не сигнали повітряної тривоги на уроках. Високих оцінок, безпечного навчання, легких контрольних, цікавих уроків та домашки, вірних друзів, з якими все, що вже було сказано, легко здійсниться!



понеділок, 29 серпня 2022 р.

29 серпня - День пам'яті Захисників України

 Сьогодні учні нашого класу долучилися до Всеукраїнської хвилини мовчання на знак вшанування Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність батьківщини.




середа, 2 лютого 2022 р.

Педагогічна симфонія Олександра Захаренка. "Жити за законами добра і краси"

  Сьогодні наш ліцей святкує пам'ятну дату, 85 річницю з дня нородження видатного педагога, нашого земляка, Олександра Захаренка. Ми навчаємось дистанційно, але завжди "на звязку". Виховна година до ювілею видатного земляка проходила онлайн, але спілкування було живим і теплим. Людина живе поки про неї пам'ятають. 



Дистанційно, але дуже цікаво, ми відвідали шкільний музей з унікальною екскурсією життєвими стежками Олександра Захаренка.



 Тож нехай звучить знаменита педагогічна симфонія в серцях наших учнів.


вівторок, 4 січня 2022 р.

Новорічні свята приходять в кожен дім.

 Наш учнівський колектив 7 - В класу традиційно привітали з прийдешніми новорічними святами батьків та педагогів закладу.

Вітаємо з Новим роком! Бажаємо, щоб майбутній рік приніс нам стільки радощів, скільки днів у році, і щоб кожен день дарував нам посмішку і частинку добра. Нехай все, що ми планували, обов'язково збудеться: все те, що хотіли почати, - почнеться, а що хотіли закінчити - закінчиться. Нехай наступного року ми всі станемо щасливішими, добрішими і уважнішими до людей, що нас оточують, а світ відкриє нам нові двері!

  Привітання 7 - В